Animaatioita louhinnan työturvallisuudesta

safequ_animaatio

Kuva: safequ.eu

Kiviteollisuusliiton johdolla on toteutettu kansainvälinen luonnonkiven louhinnan työturvallisuushanke, ns. Safequ-hanke. Hankkeessa on tuotettu kymmenen animaatiota luonnonkiven louhinnan työturvallisuuskoulutukseen.

Safequ-hankkeen päätarkoitus on vähentää louhintatyöhön liittyviä tapaturmia. Animaatioissa kuvataan louhinnan keskeiset riskitekijät. Animaatioiden pedagoginen lähestymistapa on helppo ja hauska. Animaatioiden seuraaminen ei edellytä minkään kielen kirjallista tai puheen ymmärrystä. Tämä helpottaa koulutusaineiston kansainvälistä jakelua ja hyödyntämistä.

Hanke käynnistyi lokakuussa 2012 ja päättyi helmikuun 2015 lopussa. Safequ-hankkeessa tuotetut animaatiot on tarkoitettu louhintakoulutusta tarjoavien organisaatioiden, yritysten, työntekijöiden ja kaikkien työturvallisuuden parantamisesta kiinnostuneiden käyttöön.

Kiviteollisuusliiton ohella hankkeessa olivat mukana Saimaan ammattikorkeakoulu, espanjalainen teknologiakeskus CTM sekä saksalainen oppilaitos FWG Freiburg samoin kuin kroatialainen Klesarska Skola.

Hanketta rahoitti Euroopan unioni Elinikäisen oppimisen ohjelmaan kuuluvasta Leonardo da Vinci -ohjelmasta. Ohjelmaa hallinnoi Suomessa kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio CIMO.

Hankkeen kotisivuilta www.safequ.eu löytyy lisätietoja hankkeesta. Animaatiot on julkaistu myös Youtubessa.
Aiemmin vastaavia animaatioita on tehty Stone Safety -hankkeessa luonnonkivituotteita valmistavan teollisuuden työturvallisuuskoulutukseen, www.stonesafety.eu.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Pekka Jauhiainen, Kiviteollisuusliitto ry, 0400-427620.